Vulling naar wens...

De vulling is een belangrijk onderdeel van je kussen en verdient dus de nodige aandacht. Zo overweegt u best vooraf of de kussens intensief zullen gebruikt worden of niet, of deze onder alle omstandigheden buiten moeten blijven liggen of gewoon tegen een buitje moeten kunnen. Daarnaast kan u een voorkeur hebben voor eerder zachte, of net hardere kussens. Aarzel niet ons te contacteren als je twijfelt over de juiste vulling. We helpen je graag verder.

Kussens-op-maat.be levert een gevariƫerde hoogwaardige kussenvulling: u kan kiezen uit maar liefst 5 types vulling, waar u bovendien binnen elk type nog diverse varianten vindt. We zetten ze even voor u op een rijtje:

In de strakke afwerking:

  • Polyetherschuim (SG25 (rug), SG30 (zit+rug) en SG40(zit))
  • Koudschuim (HR35 (rug), HR45 (zit+rug) en HR55 (zit))
  • Quick Dry Foam

In de plof-afwerking:

  • Holle vezel

Polyether kan gebruikt worden voor meubel-, boot- en caravankussens. Standaard werken wij met SG30 dat uitstekend geschikt is voor tuinkussens en gewoon gebruik. Vulling van lagere densiteit (zoals SG20 en SG25) raden we af voor zitkussens omdat deze te snel hun vorm verliezen. U kan dus jaren van onze vulling genieten. Bent u van plan de kussens echt intensief te gebruiken, dan opteert u best voor SG40. Voor dunnere zitkussens raden we ten stelligste SG40 aan (min. 3cm schuimdikte). Hou er rekening mee dat het volledige kussen altijd een centimeter dikker is dan de vulling.

Daarnaast bieden wij eveneens koudschuim aan (high resilience foam). Dit heeft een extreem hoge veerkracht. Bovendien ontstaat er na verloop van tijd geen doorzakking op plaatsen waar courant gezeten wordt. Deze vulling kent dan ook een extreem lange levensduur. Prijscategorie ligt net boven die van polyether. Voor dunnere zitkussens raden we HR55 aan (min. 3cm schuimdikte), voor dikkere kussens HR45 (min. 5cm schuimdikte). Voor rugkussens raden we min. 5cm schuimdikte aan voor HR35. Hou er ook hier rekening mee dat het volledige kussen altijd een cm dikker is dan de vulling.

Quick dry foam is waterdoorlatend en sneldrogend. De basis van deze vulling is rubber, dat eveneens schimmel- en rotwerend behandeld werd. Het water loopt er als het ware gewoon doorheen, waardoor de kussens probleemloos buiten kunnen blijven liggen, zelfs in stortbuien of bij sneeuwval. Extreem duurzaam dus en een hoog zitcomfort. Wel een hogere prijsklasse (ongeveer dubbel zo duur als polyether) waardoor dit vooral interessant is wanneer u echt van plan bent uw kussens aan extreme weersomstandigheden bloot te stellen.

Holle vezel garandeert een comfortabel en fluffy kussen. Deze vulling behoudt zijn vorm enorm lang en kan zelfs in de machine gewassen en gedroogd worden. Net door zijn bijzondere eigenschappen wordt deze holle vezel ook vaak in hoofdkussens gebruikt voor een optimale nachtrust. Net iets duurder dan polyvlok-vulling. Deze laatste bieden we echter bewust niet aan door zijn inferieure kwaliteit (gaat snel samenklitten). Holle vezel steekt hier op vlak van kwaliteit met kop en schouders bovenuit.